الشوريك المصري

مقدم من :مطبخ Noma

مدة التحضير :15 دقيقة

مدة:التخميرعلي مرحلتين :ساعة ونصف

مدة الطهي:15 دقيقة

المقادير


نصف كيلو دقيق

نصف كوب زيت

3م حليب بودر

3م سكر

1م خميرة

1م نشا

1م ص بيكينج بودر

رشة بيكينج صودا

رشة ملح

بيضة

كوب ماء دافيء للعجن او حليب

بيضة مع ملعقة حليب للدهن

وربع كوب سكر خشن وسمسم حسب الرغبة

الطريقة

نخلط الدقيق مع المكونات الجافة مع بعض ونخلط البيضة والسوائل مع بعض ونضيفهم للدقيق ونعجن كويس ونزود ماء لو احتاجت ونتركها تخمر وبعدكدة نقطعها 11 او 12 حسب الحجم اللي تحبوه

نشكلها مبروم زي الكعك ونلف حلزون ونرصها في صنية ويكون في مسافات ونتركها تخمر نصف ساعة ندهن الوش بخليط البيض ونرش سكر خشن وممكن معه سمسم وندخلها الفرن علي 180 من 15 ل 20 وممكن نضيف علي الوش وهو سخن معلقتين شربات او عسل نحل انا ما ضيفته انتم وراحتكم وبالف صحة وهنا

إرسال تعليق

 
Top