قراقيش بالشمر والينسون 


الوصفه مقدمه من شيف رنا سمير
مده التحضير ساعتين
مده الطهي نص ساعه
بلد الاكله مصريه



المقادير
كيلو دقيق
ربع كيلو زبده
ربع كيلو زيت
معلقه كبيره سكر
رشه ملح
سمسم
شمر
ينسون
معلقه كبيره خميره
لبن دافي للعجن الكميه حسب مالعجينه تلم معانا


الطريقه
اولا في كوب نقوم باذابه الخميره في ربع كوب ميه دافيه ومعلقه السكر ونتركها جانباً حين تخمر وفي بولا اخري نخلط الدقيق وذره الملح ونضع الشمر والسمسم والينسون في منتصف الدقيق بدون خلطه نكون في وعاء خلطين الزبده والزيت معا وتركنهم عالنار لحين تصبح درجه حراراتهم عاليه ثم نقوم باضافتهم عالدقيق ونخلط بمعلقه خشب جيداً حتي يتشرب الدقيق من الزبده جيداً ثم نضيف الخميره ونخلط ثم نضيف اللبن الدافي علي مراحل حتي تصبح العجينه متماسكة لينه نغلف العجينه ونتركها تخمر وحجمها يتضاعف ساعه بعد مده التخمير الاولي نفردها بالنشابه علي رخامه مرشوشه دقيق ونقطعها شرايط عريضة بعرض 2سم ونقطعها بطول 1سم نقوم برصها في صينيه ونتركها ساعه اخري تخمر ندخلها فرن درجه حراراته 180 يكون سخن قبل دخولها نتركها حتي تاخذ اللون الدهبي وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

 
Top