طريقه عمل المخ البانيه

مقدمه من مطبخ الشيف هبه عصام
وقت التحضير 20 دقيقه
وقت الطهى 15 دقيقه
المقادير


مخ كامل مغسول ومسلوق سلق بسيط جدا
ليمون
ملح فلفل
زعتر
فصين توم مطحونين
بيضه مربوبه بلبن وملح وفلفل
مكعب مرق
بقسماط
دقيق
زيت للقلى

الطريقه
يغسل المخ جيدا ثم يوضع فى ماء مغلى لمده دقيقه ونخرجه من الماء نضعه فى بوله بها ماء مثلج ثم نضعه فالتلاجه حتى يتشمع ثم نقطعه طرنشات ونتبله بالملح والفلفل والليمون ونضع مره اخرى بالتلاجه ثم نفرم مع البقسماط فصين التوم ومكعب المرق والزعتر ونضعه فى طبق ونحضر طبق اخر بيه البيض المربوب ونحضر طبق اخر للدقيق ونضع المخ فالدقيق ثم البيض ثم البقسماط ويوضع فالتلاجه مره اخرى لمده نص ساعه ثم يقلى فى زيت غزير ويقدم مع شرائح الليمون وبالف هنا

إرسال تعليق

 
Top