مقدمه من مطبخ اميره الشرقاوى
مدةالتحضير:20 دقيقه
مده الطهى:لايوجد
مدةالتحضير:20 دقيقه
مده الطهى:لايوجد
المقادير :
3ملاعق كبيره جيلاتين بودر
نص كوب ماء (100 مل )
ثلث كوب عسل ابيض (100 جرام )
2 كوب سكر ابيض (400 جرام )
نص كوب ماء دافى
رشه ملح. ...فانيليا
للتغليف..: نشا ،....جوز هند،.... سكر بودره
الطريقه :
نحضر كزروله ونضع فيها السكر والعسل والماء ال100مل على النار يغلى لمده 7 دقايق ثم ندوب الجيلاتين فى الماء الدافى ونتركه 5 دقايق وعندمايجهز السيرب ننزل بيه فوق الجيلاتين شويه بشويه ونضرب بالمضرب الكهربائى على سرعه عاليه ونضع رشه الملح والفانيليا ويضرب جيدا حتى يتقل القوام والوعاءالذى نضرب فيه يبرد تماما كده خلاص ويصبح لونه ابيض ممكن تضيفو ألوان أو نكهات لتحصلو عليه ملون ومنكهه.
نحضر صنيه ونبطنها بأكياس ونرش عليها سكر بودره وجوز هند ونشا ونسكب المارشيميلو فوقها ونساويه ثم نرش مره اخرى السكر والجوز الهند ونتركه 24 ساعه قبل التقطيع ونقدمه
مدير مطبخ مجلة سحر الحياة /مها محمد
إرسال تعليق