كتبت:أمل مسعود
أسم الوصفة : الكفتة بالطحينة
مقدم من: نهله رجب
مده التحضير: ساعه
مده الطهى: 30دقيقه

المكونات:

نصف كيلو لحم مفروم
بصله كبيره مفرومه
بقدونس
فصين ثوم مفروم
ملعقه ملح
ملعقه صغيره فلفل
مكعب مرقه
بابريكا
بهارات لحمه
قليل من الكزبره جافة
قرفه
لصوص الطحنيه:
كوب طحنيه
نصف علبه زبادى
ماء
ثوم مفروم
ملح
كمون
ليمون
خل
شطة
الطريقه:
نضع كل المكونات ونخلطهم جيدا ونشكلهم كور متساويه ونقطع بطاطس شرائح عريضه نقليها فى الزيت نصف سواء نضعها في البايركس ونقوم بتشوح الكفته ف نفس الطاسه حتي تأخد لون ونضعها في البايركس ع البطاطس وندخلهم الفرن ربع ساعه علي حراره متوسطه اخر شئ صوص الطحنيه ونصف علبه زبادى وماء وثوم مفروم وملح وكمون وليمون وخل وشطه حسب الرغبة ونظبط سمكها بتكون سائله اكتر من سلطه الطحينه العاديه ثم ونخرج الكفته من الفرن نضع عليها صوص الطحينه وندخلها مره اخرى الفرن ربع ساعه تكمل سواها ونخرجها وممكن تزينيها بالصنوبر حسب الرغبه
مديرة مطبخ مجلة سحر الحياة / مها محمد

إرسال تعليق

 
Top