كتبت :أمل مسعود

أسم الوصفة:تارت الشيكولاتة
مقدم من: نهلة رجب
وقت التحضير :20 دقيقه
وقت الطهي:60 دقيقه
المكونات :

لعجينةالتارت :
2 كوب دقيق
150 جرام زبدة باردة
2ملعقه كبيره سكر
1بيضه
فانيليا
رشة ملح
ملعقة كاكاو
بندق مطحون حسب الرغبه
مكونات الحشو لدخوله الفرن:
500 جرام شيكولاتة غامقة
500جرام كريمة خفق
50 جرام زبدة
4 بيض
فانيليا
رشة نسكافيه مدوبه في ملعقه مياه
مقادير الحشو عالبارد:
500 جرام شيكولاتة غامقة
300جرام كريمة خفق
100جرام زبدة
ربع كوب سكر بودرة
الطريقه :
نخلط في الكبه الدقيق مع الزبدة والكاكاو والسكر ورشة الملح ثم نضيف البيضة والفانيليا والبندق ونخلطهم بأيدينا أو نخفقه بسيط في الكبه ونضع العجينة ترتاح نصف ساعة في الثلاجه ونخرجها نفردها في صينيه التارت جيدا ونقوم بعمل ثقوب بالشوكه ونضع عليها ورقه فويل أو ورقه زبدة وعليه اي نوع بقوليات فول أو لوبيا وندخله الفرن علي درجه حراره 200 لمده عشر دقائق ونقوم بتجهيز الحشو
للحشو يوجد طريقتين عالبارد أو في الفرن هنا وضعته في الفرن نقوم بتسخين الكريمة على النارنطفي النار ثم ونضيف لها الشيكولاته المبشوره والزبده ونحرك حتي تذوب ونضيف البيض و الفانيليا و نخلطهم جيدا ثم نسكبها في التارت بعد أن نخرجه و نضعه مره اخري في الفرن على 180
ملحوظه:
المقدار لعمل صنيتين مقاس صغير
لتحضير الحشو البارد بدون دخوله للفرن
نضع الزبدة والكريمة والسكر على النار يسخن الخليط
نخرجه من على النار ونضيف الشيكولاتة المبشورة ونحرك لتذويب الشيكولا ثم نصبها في التارت وفي هذه الحاله ندخل التارت مرتيين الفرن اول مره نضع عليه ورق زبدة وبقوليات ثم نخرجها وندخله تاني 10 دقايق ويصبح جاهز ونضيف الحشو ونضعه في التلاجه حتي يتماسك جيدا ونزينه حسب الرغبه وردات من الكريم شانتيه واضافة كاكاو وزينت بصوص كراميل
مدير مطبخ مجلة سحر الحياة /مها محمد

إرسال تعليق

 
Top