اسم الطبق : معكرونه بالكاري و الدجاج
مقدمه من : اشواق حاطوم
مده التحضير : نصف ساعه
مده الطبخ : نصف ساعه
المقادير :
نصف كيلو من صدور الدجاج
ربطه من المعكرونة حوالي نصف كيلو
كوب من كريما الطبخ
كوب من الحليب السايل
ملعقه صغيره من مسحوق الكاري
ربع ملعقه صغيره الفلفل الابيض
كوب من الذره المسلوقه
ملح حسب الطلب
بصله واحده مفرومه ناعما
٣ حصوص من التوم مفرومين ناعم
ربع ملعقه صغيره من الحبق المجفف
ربع ملعقه صغيره من الاورغانو
كوب من جبنه الموزاريلا
الطريقه :
نسلق المعكرونة ونضعها جانبا
نضع قليلا من الزيت في طنجره ونضيف قطع صدور الدجاج و نشوحها قليلا ثم نضيف اليهم التوم و البصل المفرومين ناعما ونقلبهم مع بعض حتى تحمر قطع الدجاج قليلا بعدها نضيف البهارات و الذره و الكريما و الحليب و الملح و يطبخ الجميع مده خمس دقايق بعدها نضيف اليهم المعكرونة المسلوقه و نحرك ثم نضعهم في صينيه بايركس و نرش على الوجه جبنه موزاريلا و ندخلها الى الفرن الحامي مسبقا على درجه حراره ٢٠٠ حتى تحمر قليلا و تقدم

إرسال تعليق

 
Top