السجق البيتى
مقدمه من : اميره الشرقاوى
طريقه لعمل السجق فى البيت حتى يكون صحى ولذيذ ومغذى لاولادنا كوجبه مدرسية
مده التحضير : 30 دقيقه
مده الطهى : ساعه


المقادير :
ربع كيلو لحمه مفرومه
5 جبنه مثلثات
5 ملاعق زيت
5 ملاعق دقيق
5 بيضات
ملح وفلفل
ملعقه كبيره بابريكا
نص ملعقه توم بودر
نص ملعقه بصل بودر
بهارات لحمه

الطريقه : 
نخلط كل المكونات ونضربها فى الكبه جيدا حتى تنعم ثم نأخذ ملعقتين من الخليط ونضعهم على ورقه بلاستيك استرتش ونلفها زى البونبونى ونضغطها ونربطها جيدا من الأطراف ثم نضعها فى ورقه فويل ونلفها كذلك زى البونبونى ونحكمها جيدا ثم نضعها فى حله ماء غويطه بتغلى وفيها رشه خل ونسويها لمده ساعه ثم ندخله التلاجه لمده 6 ساعات ونفكه ونحمره فى الزيت ويقدم بالف هنا
مدير قسم المطبخ مها محمد

إرسال تعليق

 
Top