اسم الوصفه : الحمام الكداب

مقدم من الشيف : نسرين الجندي

حاولت اخليه يبطل كدب بس معرفتش قلت أنزله ليكم

مده التحضير : 30 دقيقه

مده الطهي : ساعه تقريبا


المكونات :

4 اوراك دجاج مخلي منها العظم وتاركين اخر قطعه في الدبوس

بصله مفرومه ناعم

طماطم مفرومه ناعم

2 عصيرليمون

ملح __ فلفل

فص ثوم مفروم ناعم

مكونات الحشوه :

كوب ارز مغسول

ربع كوب بسله

ربع كوب جزر مقطع مكعبات

بصله مفرومه ناعم

ملح __ فلفل

الطريقه :

بعد غسل اوراك الدجاج جيدا بعد خليها من العظام نتبلها بالبصل والطماطم والليمون والثوم والملح الفلفل 

وتترك في التتبيله من 3 الي 4 ساعات في علبه محكمة داخل الثﻻجه

ثم نخرجها من التتبيله وبعد عنها التتبيله ونبداء في حشيها باﻻرز والبسله المطهو ومستوي سوا كامل

ومطهو كاﻵتي بصله نصفرها وننزل عليها البسله والجزر يأخذ تقليبه في النار ونضع عليهم الملح والفلفل والماء ثم اﻻرز 

ونتركه الي ان يشرب مائه ثم وتركه لتمام تسويته ثم نحشي به اوراك الدجاج

ثم بعد الحشوه نلفه بورق استرتش ثم ورق فويل 

وننزله بصينيه بها جزره و بصل اخضر وطماطم وبصل مكعبات وورق لورا و3 فصوص حبهان وفلفل اسود وتدخل الفرن نصف ساعه

علي 180 درجه وبعد انتهاء المده نزيل الورق من عليها وتدهن بصلصله وترش بزعتر وتدهن بالزيت حتي تأخذ لون

وتدخل الفرن مره اخري لحتي يصير لونها حلو وتخرج وتقدم

بالف هنا

ملحوظه : يمكن حشيها لحمه مفرومه معصجه أو فريك أو أي شي تفضليه

إرسال تعليق

 
Top