طريقة عمل كاليمارى مقلى مقرمش

مقدمه من شيف هانى الجوهرى

مدة التحضير 25

مدة الطهى 5 دقائق

المقادير


الكمية تكفي4 فرد

وقت التحضير15 دقيقه

وقت الطهي10 دقيقه

المقادير

كاليمارى حلقات

2 معلقه خل

6 فصوص توم مفروم

1 معلقه كسبرة ناشفة

معلقه صغيرةكمون

معلقه صغيرةملح

ربع كوب ليمون عصير خام

1 بيضة

2 كوب دقيق

معلقه مسطردة

1 كيس بكى بودر

ربع معلقه صغيرة كركم

طريقه العمل

نغسل الكاليمارى جيدا

الطريقة

ثم نتبله بالملح والخل والتوم وليمون المفروم والكسبرة الناشفة والكمون والمسطردة والبيض لو عايزة 

ونخلط الدقيق مع بكى بودر والكركم ونحضر شويه من الخليط الدقيق وانتره عليهم فى التبيله علشان يعمل حبيبات تخلى الكاليمارى مقرمش ونضع واحدة واحدة كاليمارى على خليط الدقيق وننزل بيهم على الزيت الغزير الساخن جدا واول مايبدا يصفر نخرجه وينزل بعد مرور 30 دقيقه ننزل بيه فى الزيت الساخن مرة اخرى حتى يبقى لونه دهبى جميل ومقرمش رائع

الكميه فردين فقط

ويقدم بالف هنا

تحياتى شيف هانى الجوهرى...

إرسال تعليق

 
Top