طريقة عمل كفتة لحم بالزبادي مشوية مع بطاطس مشوية في الفرن
مقدم من : مطبخ Noma
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : 30 دقيقة
المقادير :
كفتة مشوية بالزبادي
نصف كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة ناعم
2م زبادي+ 1م طحينة
1م بيكينج بودر+ 1م فيجتار او بقسماط
ملح وفلفل وكمون وممكن بقدونس او زعتر
الطريقة
تخلط كل المقادير وتشكل اصابع وترص في صنية وتدخل الفرن
علي حرارة عالية اول 5 دقائق ثم وسط ربع ساعة ترفع تحت الشواية 5 دقائق اوتقلب
نشعل فحمة ويوضع طبق في صنية الكفتة ونضع الفحمة ويصب عليها ملعقة زيت وتغطي بسرعة بالفويل
تترك 10 دقائق وتقدم مع سلطة طحينة وبطاطس مشوية
اصابع البطاطس المحمرة في الفرن بمعلقتين زيت
المكونات
4 بطاطس كبار
2م زيت
ملح وفلفل
وزعتر جاف
1م توم مفروم
الطريقة
تغسل البطاطس بقشرها جيدا اكثر من مرة وتقطع نصفين وكل نصف يقطع علي 3 او 4 حسب حجم البطاطس المهم يكون سميك لحد ما ويضاف الزيت والملح والفلفل والتوم والزعتر وممكن نغير الزعتر بالببريكة ويقلب جيدا وترص البطاطس في صنية او صاج علي ناحية القشرة وندخلها الفرن 200تقريبا نصف ساعة وتقلب10 دقائق وبالف صحة وهنا
إرسال تعليق