مقدمه من : رانيا محمد سلمان
مدة التحضير: 1/2 ساعه
مدة الطهي : 1/3 ساعه
المكونات :
10 بيضات بدرجه حرارة المطبخ
2 كوب إلى ربع سكر
2 كوب دقيق
كريمه الزبدة: 2 كوب سكر بودره
كوب زبدة صفرا
3 ملاعق لبن
ملعقة فانليا ويفضل سائله
رشه ملح
1/2 كيس بيكنج بودر
2 ملعقة فانليا سائله
2 كوب إلى ربع سكر
2 كوب دقيق
كريمه الزبدة: 2 كوب سكر بودره
كوب زبدة صفرا
3 ملاعق لبن
ملعقة فانليا ويفضل سائله
رشه ملح
1/2 كيس بيكنج بودر
2 ملعقة فانليا سائله
الطريقه :
نضرب البيض مع الفانيليا بالمضرب الكهربائي ونضيف السكر حبه حبه حتى يتضاعف الحجم ويصبح لونها فاتح جدا نبدا بوضع الدقيق حبه حبه ثم نقلب بالمعلقة بهدوء من تحت لفوق حتى يخلص مقدار الدقيق ثم نجهز صينيه مقاس 26 او 28 ونغلف الصينيه بورق الزبدة ونصب الكيكه فى الصينيه وندخلها الفرن الساخن على درجه حرارة 180 وتترك فى الفرن 1/3 ساعه وبعد التسويه تترك لتبرد وتقطع التورته الى 3 طبقات ونرشها بشربات ونضع بين الطبقات كريم شانتيه او اى حشوة تفضلينها او مكسرات مجروشه ونضع كريمه الزبدة المكونه من2 كوب سكر بودرة منخول على كوب زبدة صفرا ونضربهم بالمضرب الكهربائي ضربا جيدا ونضع اللبن والفانليا ونغلف بها التورته ونضعها فى التلاجه لمدة ساعه .
نفرد عجينه السكر على سكر بودرة ويتم التزيين على حسب الرغبه
إرسال تعليق