حمصيه وسمسميه المولد
مقدمه من الشيف/ رحاب احمد
مدة التحضير/ساعه
مدة الطهى/ ربع ساعه
مدة التحضير/ ربع ساعه


المقادير
٢كوب ونص حمص او سوداني يكون محمص غير مملح
ملعقة زيت كبيره
كيلو سكر
قليل من الماء البارد
ملعقه صغيره من عصير الليمون

الطريقه
يوضع السكر في وعاء علي النار ويضاف اليه الماء 
ويقلب بشرط تكون النار هادئه
حتي يذوب السكر ويضاف عصير الليمون مع التقليب المستمر
الي ان يصل اللي الكرمله واللون الذهبي الفاتح 
ثم يرفع من علي النار
يضاف الحمص مع التقليب او السوداني 
حتي يختلط تماما 
ويدهن سطح رخامي بالزيت ويصب عليه الخليط 
ويفرد بنشابه مدهونه جيدا بالزيت بسمك ١ سم 
ويقطع اللي اشكال مرغوب فيها وتترك لتجف ونقوم بالتقديم

إرسال تعليق

 
Top