اسم الوصفه بريانى بالتونة
مقدمه من مطبخ مسعد الاسيوي
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 10 دقائق
المقادير
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
2 x علبة تونة
2 x كوب أرز عادى (مسلوق نصف سلقة)
1 x رشة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x عدد بصلة (شرائح)
1 x عدد فص ثوم مهروس
1 x معلقة صغيرة بهارات
1 x عدد فلفل أخضر حلو (شرائح)
1 x رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
¼ x كوب ماء
الخطوات
نحمر البصل والثوم و الفلفل الأخضر الرومي في الزيت.
نضيف التونة و البهارات المشكلة والملح والفلفل الاسود و ربع كوباية الماء الي البصل والثوم والفلفل ونقلبهم مع بعض ونتركهم حتى يتبخر الماء.
نضع الأرز الأبيض المسلوق فوق التونة والبصل والفلفل ونتركهم على نار هادئه جدا لمدة 5 دقائق و يقدم ساخنا وبالهنا والشفا.
تحياتي
مسعد الاسيوي
إرسال تعليق