طريقة عمل بيف بصوص المشروم

مقدمه من شيف هانى الجوهرى

مدة التحضير 10

مدة الطهى 25

المقادير

ربع كيلو لحم بقرى فيليه مقطع استيك

نصف بصلة مفرومة

100 كيلو مشروم فريش

نصف كوب كريمة لبانى

مرقه فوريه وفلفل أسود


نصف معلقة كبيرة دقيق

ربع كوب لبن

ربع كوب ماء

1معلقه بودرة ديمجلاس

معلقة كبيرة زيت ذرة او زبدة


الطريقة العمل 

يتبل الاستيك بالملح والفلفل ويشوح على الجانبين فى طاسة ساخنة حتى يتغير لونه ويرفع من على النار


نضع قليلاً من الزيت او زبدة فى طاسة أخرى ثم يوضع البصل المفروم مع التقليب الجيد حتى يميل لونه للاصفرار ثم نضيف المشروم مع التقليب ونضع معلقة الدقيق والكريمة فى نفس الوقت مع التقليب بمضرب سلك.


ننزل الماء ولبن وبودرة الديمجلاس ويترك الصوص يغلى على النار مع التقليب بالمضرب السلك ثم تضاف شرائح الاستيك المتشوحة حتى تتشرب الصوص وتشرب من الصوص وتقدم مع الخضار سوتيه أو البطاطس بوريه أو أرز أبيض


سهله وبسيطه بالف هنا


شيف هانى الجوهرى ...

إرسال تعليق

 
Top