كنافة بكريمة القشطة البيتى
مقدمة من شيف منال محمد
مدة التحضير 20 دقيقة
مدة التسوية 30 دقيقة

المكونات
نصف كيلو كنافة مفرومة
نصف كوب سمنة او زبدة بلدى
نصف كوب سكر بودر
كوب سيرب ثقييييل بارد

الطريقة
اولا كريمة القشطة البيتى
2 كوب حليب سائل عليه 4 ملاعق كبيرة نشا (كورن فلاور) وعليهم ملعقة واحدة سكر نقلبهم كويس ثم ارفهم على النار حتى الغليان ثم اضيف علبة قشطة بيتى واستمر فالتقليب عالنار ثوانى

ثانيا السيرب
2 كوب سكر مع نصف كوب ماء ارفعهم على النارةحتى الغليان اضيف عصير نصف ليمونة واخليهم يغلو 7 دقائق واتركه يبرد

ثالثا الكنافة
افركها كويس جدا بالسمن الساخن والسكر البودر
ثم ادهن صنية بالسمنة كويس جدا وانزل بنصف مقدار الكنافة ثم اضيف كريمة القشطة ثم باقى الكنافة واضغط بسيط وتدخل فرن حامى 180 حتى تاخد اللون الذهبى تخرج ساخنة تسقى فورا بالسيرب الثقيل البارد والف هنا لحضراتكم

إرسال تعليق

 
Top