شيش طاووق دايت

اليوم نقدم لكم شيش طاووق ديت مع الارز المسلوق والخضار السوتيه

مقدمه من الشيف هانى الجوهرى

المدة التحضير 15

مدة الطهى 25


المكونات
شيش طاووق

نصف ك فراخ وراك بدون عظم ولا جلد

1علبه ذبادى

نصف كوب مياة بصل

معلقه كبير زيت زيتون

ملعقة صغيرة ملح

الطريقة 

هاتجيبي الفراخ وتقطعيها مكعبات وبعدين تجيبي مكونات التتبيلة وتحطي الفراخ والتتبيلة


وهى عبارة عن كل المكونات الموجودةسابقآ

وترجيها مع بعض لحد ماتختلط 

وبعدين تجيبي اعواد خشبية

دة لو هتعمليها فى الفرن بدون زيوت

حتى يكون لونها ذهبى وتاكيد من السواء مع تقليب جيدا حتى ينضج 

طريقه عمل الارز مسلوق بقدونس

كوب من الأرز.

ملعقة صغيرة من الملح

ستّة أكواب من الماء

ربع كوب مقدونس مفروم

طريقة التحضير

ضع الماء في إناء حتى يغلي أضف الأرز والملح إلى الماء المغلي اترك الأرز على نار هادئة لمدة عشر دقائق عند نضوج الأرز أطفئ النار ثم قم بتصفية الأرز من الماء واتركه في المصفاة حتى يتصفى الماء نهائياً ثم اضافه البقدونس المفروم مع تقليب جيدا

طريقه عمل خضار سوتيه

قطعي الخضار واسلقيها في الماء لمدة عشر دقائق بعد الغليان صفي الخضار المسلوقة من الماء وضعيها في ماء بارد كي لا تخسر لونها أخرجي الخضار من الماء البارد وضعيها في صينية أضيفي إليها مع زيت الزيتون وقلبي وزعتر الخشن

معلومه:عشان الاعواد الخشب ماتتحرقش منك في الفرن حطيها قبل الاستخدام في مياة او فى خل 

مع تحياتى الشيف هانى الجوهرى......

إرسال تعليق

 
Top