كفتة الارز

 مقدمه من الشيف تهاني البشبيشي

مدة التحضير 30 دقيقه

مدة الطهي 30 دقيقه

المقادير


نصف كيلو لحمه جملى

نصف كيلو ارز منقي ومغسول

1شبت

1بقدونس

1 كسبره خضرا

2 بصله

5 فص توم

زيت للقلي

2 معلقة صلصة طماطم

كوب طماطم معصوره

ملح وفلفل

معلقة سمن

طريقة التحضير

تغسل الخضره جيدا والبصل وتقطع الخضره والبصل ويخلط بالملح والفلفل و3 فص توم والارز ويفرم ف الكبه وشين وتترك العجينه ف التلاجه لمدة ساعه ثم تصبع اصابع متوسطة الحجم وتقلي ف الزيت 

ثم توضع ف الصلصه بعد ان نقوم بتحمير البصله مع 2 فص توم ف معلقة السمن ونضع عصير الطماطم والملح والفلفل وبعد ذلك نضع الصلصه ثم الكفته ونتركها حتى النضج وتفدم مع ارز ابيض وبألف هنا

إرسال تعليق

 
Top