كفتة الارز
مقدمه من الشيف تهاني البشبيشي
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهي 30 دقيقه
المقادير
نصف كيلو لحمه جملى
نصف كيلو ارز منقي ومغسول
1شبت
1بقدونس
1 كسبره خضرا
2 بصله
5 فص توم
زيت للقلي
2 معلقة صلصة طماطم
كوب طماطم معصوره
ملح وفلفل
معلقة سمن
طريقة التحضير
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهي 30 دقيقه
المقادير
نصف كيلو لحمه جملى
نصف كيلو ارز منقي ومغسول
1شبت
1بقدونس
1 كسبره خضرا
2 بصله
5 فص توم
زيت للقلي
2 معلقة صلصة طماطم
كوب طماطم معصوره
ملح وفلفل
معلقة سمن
طريقة التحضير
تغسل الخضره جيدا والبصل وتقطع الخضره والبصل ويخلط بالملح والفلفل و3 فص توم والارز ويفرم ف الكبه وشين وتترك العجينه ف التلاجه لمدة ساعه ثم تصبع اصابع متوسطة الحجم وتقلي ف الزيت
ثم توضع ف الصلصه بعد ان نقوم بتحمير البصله مع 2 فص توم ف معلقة السمن ونضع عصير الطماطم والملح والفلفل وبعد ذلك نضع الصلصه ثم الكفته ونتركها حتى النضج وتفدم مع ارز ابيض وبألف هنا
إرسال تعليق