الصنف : تخليل الزيتون الأسود

مقدم من : مطبخ أمل

المقادير :

١كليلوا زيتون أسود كلاماتا أو تفاحى

كيس ملح أبو نص جنية ... بس كده

الطريقة :

يغسل الزيتون جيدا ثم يصفى من الماء و يترك حتي يجف من الماء .. نحضر برطمان و ينزل عليه بطبقة من الملح ثم طبقة من الزيتون و تكرر هذه العملية حتى الأنتهاء من كمية الزيتون و أخر حاجة يكون ملح من قوق الوجه و يترك لمدة من ثلاث أسابيع إلى شهر و فى خلال هذه الفترة كل خمس أيام يقلب البرطمان مثل ما موضح في الصورة .. حلو كده 

بعد مرور المدة المحدده يحضر حله بها ماء و توضع على النار و عندما تغلى يسكب عليها الزيتون خمس دقائق بس و ينشل من الماء و لما يبرد يوضع فى برطمان نظيف و يوضع عليه زيت زيتون أو زيت ذرة أو أي زيت و قليل من الخل و ملعقة سكر و ملعقة فلفل أسود مطحون و أي منكهات أخرى ورق لورا حبهان قرنفل توم و كلى بقي أحلى زيتون و هيكون شكله و طعمه حلو مثل الصورة لو عجبكم ادعولى و إن شاء الله هيعجبكم و لو مش كده برضك ادعولي .. بالهنا

إرسال تعليق

 
Top