كيك بالبلح بالهنا والشفا 


مقدمة من : أماني العمري

مدة التحضير: 20 دقيقة

مدة الطهي: تلت ساعة

المقادير

كيلو بلح أسمر مقشر ومنزوع النوى

2 كوب دقيق

3/4كوب سكر

كوب سمنه أو سمنه على زيت ذره

4 بيض -فانيليا

ذرة ملح

باكيت بيكنج بودر

2 ملعقه كبيره خل

1/4 كوب ماء

الطريقه

فى الخلاط ضعى البيض مع الفانيليا وشغلى الخلاط ثم ضيفى السكر ثم السمن وشغلى لمدة دقيقه 

فى بول ضعى الدقيق مع البيكنج بودر وذرة الملح وضعى عليهم المكونات اللى فى الخلاط بالتبادل مع الماء والخل وقلبي الخليط كويس وتكونى دهنه صنيه بالزبده أو السمنه وترصى عليها البلح فى قاع الصنيه وتصبى عليه خليط الكيك وتكونى مسخنه الفرن كويس تدخلى الصنيه الفرن على الشبكه ولا فوق ولا تحت فى نص الفرن لمدة 1/3 ساعه أو حسب الفرن ولما تستوى طلعيها واقلبيها فى طبق التقديم وبالهناء والشفا

إرسال تعليق

 
Top