اصنعي بنفسك بودرة السحلب في المنزل
طريقة عمل بودرة السحلب
اكيد الطعم والمكونات غير العبوة الجاهزة كلها عبارة عن نشا

مقدم من : مطبخ Noma
مدة التحضير :10 دقائق
مدة الطهي :10 دقايق
المقادير:
1/2 ك ارز مطحون
1/2 ك جوز هند
1/2ك حليب بودر
1/4 ك نشا
1/2ك سوداني
1/4ك سمسم
الطريقة
1م فانليا ورشة مستكة ناعمة اذا وجدت وممكن اضافة القرفة 
ينخل الارز والحليب والنشا والفانليا والمستكة ويضاف عليهم جوز الهند ويحمص السمسم والسوداني
مجروش وتخلط كل المكونات وتحفظ الخلطةفي برطمان محكم
لعمل السحلب :
2م من الخلطة يذوب في نصف لتر حليب بارد ونرفعهم علي النار حتي يغلي يضاف 1م ماء زهر يرفع من علي النار ويقلب قليلا نلاحظ ان قوامه يغلظ يصب في اكواب ويرش سمسم وجوز هند وسوداني وممكن رشة قرفة وبالف صحة وهنا

إرسال تعليق

 
Top