طريقه عمل حمام محشى

مقدمه من الشيف هانى الجوهرى

مدة التحضير 25

مدة الطهى45

المقادير

مقدار كوب ونصف أرز

4عدد الحمام على حسب عدد افراد عائلتك

بصلتين

كبدة الحمام

ملح + فلفل + كركم + زيت

قرفه+بهارات

كرفس بسيط +معلقه صغير صلصه

معلقه صويا صوص

مكسرات حسب الاختيار

طريقة التحضير:

قومي بغسيل الحمام وتنظيفه جيداً ثم وضعه في الدقيق مع اليمون وغسيل الأرز جيداً 

احضري مقلاة كبيرة وقومي بتقطيع البصل بها مع الفلفل ثم إضافة الزيت وتسخين البصل على النار ثم إضافة كبدة الحمام بعد تقطيعها ويضاف المكسرات حسب اختيارك 

صويا صوص قرفه بسيطه وبعض من الصلصه بسيطه جدا مع البهارات حسب اختيارك

إضافة الأرز بصورة تدريجية ثم إضافة 2 كوب من الماء وتغطية الأرز حتى يتشرب الماء 

بعد ان يتشرب الأرز الماء اغلقي النار عليه واتركيه حتى يبرد 

بعد غسيل الحمام قومي بمسح الحمام بالفلفل وحشوه بالأرز من الصدر والرقبة ولكن لا تقومي بحشوه بارز كثير حتى لا يسقط

قومي بخياطة الحمام بخيط رفيع حتى لا يسقط الأرز من الحمام او اقفلى الرجول فى اخر الحمامه كما هو واضح فى الصورة 

اتركي الحمام 35 دقيقة على النار مع إضافة الماء وحتى يتحمر الحمام 

طريقه تانيه يسلق الحمام بعد الحشو فى مياة لمادة 45دقيقه وبعد ها يدخل سلمندر او فرن شويه ليتحمر من جميع فى اكثر من طريقه 

تحياتى لكم جميعا شيف هانى....

إرسال تعليق

 
Top