اسم الوصفة حلوي المولد
مقدمة من اسماء عزازي
مدة التجهيز ٢٠
مدة الطهي لا يوجد
المقادير
250 جم سكر
250 جم عسل جلوكوز
ميه يدوب تغطى السكر
كيلو و300 جم فول سودانى او سمسم او حمص
الطريقه
- نحط الفول فى صاج فى الفرن على اقل درجه 110
- نحط السكر وعسل الجلوكوز والميه على النار ونقلب وبعجين نسيبه حتى يصل لدرجه 138 : 140 درجه وهى الدرجه لو حطينا معلقه صغيره فى ميه ساقعه ومسكناها بين اصابعنا نلاقيها اتكسرت
- نخرج الفول من الفرن وهو ساخن ونحطه على السيرب ونقلب بسرعه حتى يتشرب الفول كل السيرب ولو فيه لسه شويه سيرب فى القاع نحط شويه فول حتى يتشرب كل السيرب
- نحضر الصاج ويكون ساخن ومدهون زيت خفيف اللى هنفرد فيه الفوليه
- ونحط الفوليه فى الصاج بالمردانه المدهونه بالزيت وبعدين نقطعها بسكين حامى قبل ما تبرد وتنشف
تركه الشيف
- درجه عود الفوليه بتكون عدن الكره الطريه ولما نمسكها نلاقيها اتكسرات بين اصابعنا
- نخلى بالنا من درجه الحراره لان الطاسه بيكون فيهاحراره كامنه
- الفول والصاج لازم يكونوا فى درجه حراره مرتفعه
- ندهن الصاج والمردانه زيت خفيف علشان الفوليه ما تلزقش فيهم
- الكميه دى تعمل لنا 2 كيلو الا ربع فوليه
إرسال تعليق