طريقة عمل الكعك الناعم

مقدم من : مطبخ Noma

مدة التحضير :ساعة

مدة الطهي : 15 دقيقة

المقادير :


كيلو دقيق

1/2 كجم سمن سايح فقط بدون قدح

15 ج ريحة كحك(م ك )

1م محلب مطحون

20 ج سكر (م ك )

باكو بيكنج بودر

ذرة ملح صغيرة

200 ج حليب ( كوب )

3م دقيق سميد وممكن اضافة السمسم او اي نكهه

وبالنسبة للعجوة بتطحن بمعلقة زبدة ويرش عليها سمسم ورشة قرفة

الطريقة

نضع الدقيق مع المكونات فى الخلاط والملح والسكر والبيكنج بودر والسمن السايح بدون قدح ونشغله على السرعه الاولى ثم نذود السرعة حتي تتكون العجينة باضافة القليل من الحليب واكيد ممكن العجن باليد واذا لاحظتي العجينة مفرولة تزودى حليب بالتدريج حتي تتكون العجينة ثم توضع فى طبق تريح لمدة 10 دقائق ناخد قطع صغيرة من العجينة ونكورو تحشو عجوة او ملبن ونضعها فى الصينية ونبططها بسيط بايدنا و ننقشها بالمنقاش او نستخدم اللبصامه المخصوص ثم ندخلة فرن متوسط الحرارة وبعد ان يبرد يرش سكر بودر والافضل يحفظ في علب صفيح وبالف صحة وهنا

إرسال تعليق

 
Top