اسم الوصفه : تورته اﻻشياء المبعثره 
رائعه للمناسبات وللهدايا 

مقدمه من الشيف : نسرين الجندي

مده التحضير : من 5 الي 6 ساعات

مده الطهي : 30 دقيقه

المكونات :


نصف كيلو دقيق اسبونج فانيليا

نصف كيلو دقيق اسبونج شيكوﻻته

6 بيضات لكل نصف كيلو دقيق يعني 12 بيضه للاثنين

نصف كوب ماء بارد لكل نصف كيلو دقيق

ورشه فانيليا علي كل مقدار

مقدار موس الشيكوﻻته السريع :

ربع كيلو شيكوﻻته مذوبه علي حمام مائي

عبوتين كريم شانتيه مخفوقين

مقدار التغليف :

ربع كيلو كريمه خام بدون سكر

مكسرات مفرومه

مقدار جناش الشيكوﻻت :

ربع كيلو شيكوﻻته مبشوره

معلقه زبده

من 3 الي 4 معالق لبن

2معلقه كبيره كاكاو خام

الطريقه :

نخفق 6 بيضات مع الفانيليا جيدا لحتي يتضاعف الحجم ثم ننزل بالماء مع تكمله الخفق ثم ننزل بالدقيق حبه حبه

ثم ننزله بصينيه مدهونه سمن ومرشوشه دقيق 

ونفس الخطوات مع النصف اﻵخر من دقيق اﻻسبونج

وندخلهم الفرن الساخن من قبل علي درجه 180 درجه 

وعند اﻻنتهاء نتركها خمس دقائق اخري بالفرن ثم نخرجها ونقلبها 

وعندما تهداء تماما نقسمها من الوسط ونفتح اﻻخري نفس الشي ولو عندك أداه التقسيم شطرنج بتكون رائعه لو مش موجوده

نجعلها طبقات طبقه شيكوﻻته وطبقه فانيليا وهكذا

وبين الطبقات نحشيها موس شيكوﻻته نخفق الكريمه ثم ننزل عليها الشيكوﻻته المذابه مع استمرار الخفق وهذا أسرع موس شيكوﻻته

ونزين بهذا الموس بين الطبقات ورشه مكسرات مفرومه تعطي طعم رائع أثناء اﻻكل

ثم نغلفها بالكريمه بس يفضل كريمه خام بدون سكر لكي تعادل في الطعم وندخلها الثﻻجه ساعتين علي اﻷقل قبل وضع الجناش

نضع كسروله صغيره بها اللبن والزبده أول ما يسخنوا ننزل الشيكوﻻته المبشوره والكاكاو لحتي تصبح ملمسها متماسك

نتركها تهداء ونزين بها التورته كما تحبين وتدخل الثﻻجه ساعتين علي اﻷقل قبل التقديم

وتقدم بالف هنا

إرسال تعليق

 
Top