طريقة عمل : الممبار المصري (العصبان)
مقدم من : مطبخ Noma
مدة التحضير : ساعة
مدة الطهي : ساعة او اكثر حسب الحجم
المقادير :
1كجم امعاء نظيفة ومنقوعة في ماء بالخل
1كجم ارز مصري
1كجم طماطم
كمية خضرة محشي بقدونس وكسبرة وشبت
3بصلات
4 فصوص ثوم
فلفل حار اختياري
ملح وفلفل
كمون وكسبرة جافة
للسلق :
بصلة و 1طماطم وعودين كرفس وبهارات (عودبن قرفة _حبهان_ورق لورا_مستكة)
الطريقة:
تنظف الامعاء جيدا وتنقع في ماء وخل وينزع الدهن ويقلب علي الظهر
تجهز خلطة الحشو سواء بطريقة التسبيك او ني في ني والافضل ني في ني تقطع الخضروات رفيع وتقلب مع الارز بدون دهون ويضاف الملح الفل كمون كسبرة ويحشي الممبار بقليل من الحشو مع ترك مساحة لنضج الارز
ويخرم الممبار بعد الحشو بخلة اسنان يغلي ماء ويضاف له كل مكونات السلق والبهارات ويضاف الممبار واحد واحد سوف بنكمش سخونة الماء وتقفل الفتحات وبعد النضج يحمر او في صنية اوفي الفرن اسفل الشوية انا بحمره في الفرن بدون دهون كفاية وبالهنا والشفا
إرسال تعليق