شيش طاووك بالبرتقال
مقدم من: الشيف هبه جابر
مدة التحضير ساعتان
مدة الطهي ٢٠ دقيقة


المكونات
نص كيلو افخاد دجاح مخلية ومقطعة مكعبات
كوب عصير برتقال طازج
ربع كوب صلصة الصويا
٣ فص توم مفروم
نص ملعقة من الملح
ربع ملعقة فلفل اسو
نص ملعقة كسبره جافة
ملعقة بابريكا
ملعقتين زيت نباتي

للتزين
بصله مقطعة جوانح
نصف قشرة برتقاله مقطعة جوانح
ملعقة سكر
ملعق صلصة صويا

الطريقة 
ننبل الدجاج بالملح والفلفل والكسبره وتنقع في عصير البرتقال والتوم ساعتان تسخن مقلاه ونضع بها الزيت والدجاج بدون السوائل وتقلب جيدا حتي تحمر ننزل السوائل المتبقيه وملعقة البابربكا وتقلب ونهدي النار حتي تمام النضج في مقلاه اخري نكرمل السكر علي نار هاديه ، ونضيف الصويا والبصل وقشر البرتقال ويقلب حتي بدبل قليلا

يقدم الطاووك ويزين بالبصل المكرمل وقشر البرتقال وبالهنا والشفاء


إرسال تعليق

 
Top