مقدمه من ...هيفاء هبره
مدة التحضير....30 دقيقه
مده الطهي ...عشر دقايق لتحميص الكنافه قليلا
المقادير..
.كاس كنافه كبير
كاس فستق حلبي كبير ..والكميه اختياريه وممكن تصل لكاسين فستق
نصف كاس سكر ناعم
50 غرام زبده لينه
3ملاعق ماء زهر
و3ملاعق قطر او شيرا
كاس فستق حلبي كبير ..والكميه اختياريه وممكن تصل لكاسين فستق
نصف كاس سكر ناعم
50 غرام زبده لينه
3ملاعق ماء زهر
و3ملاعق قطر او شيرا
الطريقه
نفتت الكنافه على المحضره وممكن يدويا
نضيف الزبده ونضع الخليط في صينيه الفرن
نحاول تحميصها لتكسب قرشه مو اكتر يعني لفتره عشر دقايق
نتركها تبرد
نضيف السكر وماء الزهر والشيرا او القطر والفستق المطحون شبيه بالناعم
نعجن المزيج سواء باليد او على المحضره
بس لمت العجينه على بعضها وتماسكت اصبحت جاهزه للحشي
بقالب المعمول اليدوي اضع قطعه نايلن شفاف واضع جزء من العجين الاخصر ثم اضع الحشوه .. وهي اختياريه وانا حشيت قشطه وصحتين
إرسال تعليق