اسم الوصفه : الكشري المصري

مقدم من الشيف : نسرين الجندي

اكله مصريه اصيله يعشقها كل بيت مصري

مده التحضير : 15 دقيقه

مده الطهي : ساعه

المكونات :


2 كوب ارز مصري مغسول ومصفي

كوب عدس بجبه مسلوق ومصفي

ملح __ ماء

معلقتين زيت

مقادير الصلصه :

2 كوب طماطم معصوره خام ومصفاه

معلقه ثوم مفروم

ربع كوب خل

ملح __ كمون __ كسبره ناشفه

معلقتين زيت

مقادير صلصه الخل :

معلقه صغيره ثوم مفروم

نصف كوب خل

كمون __ كسبره ناشفه

3 مﻻعق كبار ماء

مقادير الصلصه الحاره :

معلقه زيت

معلقتين صلصه طماطم كبار

شطه حمرا حاره حسب رغبه الحراره

رشه ملح

مقادير البصل :

2 بصله كبيره مقطعه حلقات

4 مﻻعق كبار دقيق

زيت غزير للتحمير

كيس مكرونه مسلوقه مع رشه ملح وملعقه زيت

الطريقه :

أوﻻ اﻻرز : نضع حله علي النار وبها الزيت والملح ونضع الماء وعليهم اﻻرز وبمجرد ما اﻻرز شرب الماء 

نضع عليه العدس المسلوق ومصفي ونهداء النار تماما عليه الي ان يستوي تماما

ثانيا الصلصه : نضع حله علي النار وبها الزيت والثوم المفروم ونقلب الي ان يصفر ونطشه بالخل ثم نضع الطماطم المعصوره

ونضع الملح والكمون والكسبره الناشفه ونهداء النار تماما ونتركها تتسبك 

ثالثا مقادير صلصه الخل : كسروله صغيره علي النار نضع بها الخل والثوم والكسبره الناشفه والكمون والماء ونتركها تأخذ غلوه علي نار هادئه 

رابعا مقادير الصلصه الحاره : معلقه زيت في كسروله صغيره نضع عليها الصلصه ورشه الملح والشطه الحمرا الحاره وتأخذ غلوه ونغلق عليها

خامسا وأخيرا : نضع علي حلقات البصل دقيق وتغلف حلقات البصل بالدقيق جيدا ثم تحمر بزيت غزير وتخرج علي ورق مطبخ 

ويقدم بالف هنا

إرسال تعليق

 
Top