الأرز البخاري بالدجاج
مقدم من الشيف شيماء عبد الله
مدة الطهي ساعة
مدة التحضير 20دقيقة

المكونات

دجاجة متقطعة
بصل
توم
ملح
فلفل
بهارات
زنجبيل
ارز بسمتي
جزر مبشور
بصل محمص
كاتشب او صلصلة معلقة كبيرة
م ك زبدة
م ك سكر
الطريقة 
نقوم بتقطيع الفرخة وتتبل ببصل وتوم وفلفل وبهارات وجوز الطيب ونص ليمونة وكركم وم ك كاتشب وقرفة وحبهان ولورا مطحون ونضع الفرخة بكل محتوايتها تتشوح ثم نزودتها مية تستوي وناخد الشوربة نعمل بيها الرز حوالي تلات كوبايات ولكل كوب رز كوبيتين الاربع مية ونضيف الكركم ونظبط الملح واول مايتشرب الرز نضع الجزر المبشور ونحمر الفرخة في الفرخ تاخد لون بسيط ونحمص بصل ونكرمل م ك زبدة مع م ك سكر ونحضر طبق تقديم نضع الرز وعلية الكراميل والبصل المحمص والفراخ ويزين بالبقدونس والمكسرات

إرسال تعليق

 
Top