بطاطس بالكاري وحليب جزر الهند
مقدم من: أمل طلبة
مدة التحضير: 20 دقيقه
مدة الطهي: 30 دقيقه
المكونات
للكفته نصف كيلو لحمه احمرمفرومه ناعم
بصل -1 ثوم
ربع كوب بقسمات ناعم
1بيضه ملح فلفل
ملعقه صغيره من كاري
جنزبيل
قرفه
بابريكا
كيلو بطاطس مقطع حسب الزوق
بصل -1 ثوم
ربع كوب بقسمات ناعم
1بيضه ملح فلفل
ملعقه صغيره من كاري
جنزبيل
قرفه
بابريكا
كيلو بطاطس مقطع حسب الزوق
التوابل للبطاطس
ملعقه صغيره من كاري
كركم ملح
فلفل و بدره ثوم
كوب ونصف حليب جوز الهند
كوب ونصف حليب جوز الهند
الطريقة
تشوح البطاطس ف قليل من الزيت ثم ترفع علي جنب تجهز الكفته نضع البصل ف البرسسر يفرم ناعم ثم نضيف اللحمه ونفرم ثم البقسمات والبيض والتوابل ونفرم حتي تجمع اللحمه وتكون كره تشكل خسب الرغبه كرات او اصابع وتشوح في قليل من الزيت مكان البطاطس حتي تكتسب لون ذهبي ثم نضع البطاطس و الكاري - كركم ملح - فلفل و بدره ثوم كوب ونصف حليب جوز الهند ونصف كوب من الماء وتترك حتي تنضج وتقدم مع ارز ابيض وبالف هنا
إرسال تعليق