جمبري مشرم صوص علي الطريقه التيلاندي

مقدمه مطبخ مسعد الاسيوي

زمن التحضير 15 دقيقه

زمن الطهي 20 دقيقه

المكونات
نص كيلو جمبري جمبوا مقشر بس تسيب الرأس والذيل

1 كوب ماشرم

4 معلقة كاري احمر

2 معلقة كبيرة ريحان مفرومة




1 معلقة كبيرة صلصة طماطم

1 معلقة صغيرة ثوم مفروم

1 معلقة صغيرة زنجبيل مفروم

2 معلقة صغيرة سكر

2 فص ثوم صحيح

1 معلقة صغيرة فلفل أسود

حزمة كرفس مقطع

1 ورق ليمون شرئح

ا حبة ليمون جلاس

2 معلقة فلفل ألوان شرائح

زيت

1 علبة لبن جوز الهند

نشاء كيس

1 نصف معلقه ماجي بودر

طريقة الطهي

تضع زيت علي النار حتي يسخن ثم تضع الجمبري في إنشاء ثم تضع في الزيت حتي يغير لونا ثم نعمل الصوص نضع صوص الكاري مع زيت في الطاسه حتي يحمر ثم الريحان وويقلب ثم ليمون جلاس وورق ليمون وجلنجل ولبن جوز الهندي ونضع علي النار حتي يتقل ثم التوبيل السكر والماجي ثم الماشرم ثم نضع الجمبري ثم نضعو في طبق ابيض الجمبري والصور عليه ثم من فوق الفلفل الالوان ويقدم معها إستيس رايس

تحياتي

مسعد الاسيوي

إرسال تعليق

 
Top