اسم الوصفة:مكرونة بكرات اللحم والموزريلا



مقدمة من نورا عادل

وقت التحضير :٢٠دقيقة

وقت الطهى :٤٠دقيقة

المقادير
لكرات اللحم:

2\1كجم لحم مفروم

١عدد بصلة متوسطه

١عدد بيضة

رشة ملح

رشة فلفل

رشة بابريكا

رشة بهارات

٣ملاعق كبيرة بقسماط

٢فص ثوم

ربع كوب جبنة رومى مبشورة او اى نوع جبنة مفضلة او ممكن الاستغناء عنها

ملعقتين كبار زبد

نص كوب جبن موزريلا

مقادير صوص الكفتة:

١عدد بصلة متوسطة

٢فص ثوم

ملعقة كبيرة روز مارى

٢عدد طماطم

٢ملعقة معجون طماطم

ربع كوب مرق او ماء

ملح

فلفل

مقادير صوص المكرونة:


١عدد بصلة صغيرة

٢فص ثوم

2\1 كجم طماطم

٣ملاعق كبار معجون طماطم

٣عدد فلفل رومى مقطع صغير

ملعقتين كبار زيت

الطريقة:

اولا نقوم بتحضير الكفتة نخلط مع اللحم المفروم البصل المبشور والبيض والبقسماط والثوم والجبن الرومى والملح والفلفل والبابريكا والبهارات ثم يتم تكويرها لكور متوسطة ونقوم باحضار مقلاة ونضع الزبد لتشويح الكفتة ثم فى نفس المقلاة نضع البصل والثوم والطماطم والصلصه والروز مارى ونتركه لحد ماتتسبك ونضع المرق و نسيبها١٠دقايق يتقل الصوص ثم نقوم باحضار صينية بايركس ونضع قليل من الصوص ونضع الكفتة ونضع من فوق ونضعها فى الفرن مغطاة بورق فويل ونضعها لمدة ٢٠دقيقة ثم قبل الاستواء يتم رفع ورق الفويل بعشر دقائق نضع الموزريلا لتاخذ لون ذهبى 

طريقة تحضير صوص المكرونة : هذا المقادير لنص كجم مكرونة

نقوم باحضار اناء نوضع الزيت والبصل والثوم يتم تدييلهم لحين تصبح ذهبى والطماطم والصلصة والفلفل ونتركها تتسبك ويتم تقليب المكرونة في الصوص ويقدم بالف هنا

إرسال تعليق

 
Top