طريقه عمل الارز المعمر بطريقه سهلا جدا ليكم

مقدمه من الشيف هانى الجوهرى

مدة التحضير 15

مدة الطهى 30

المقادير


2 كوب ارز

2 كوب لبن دافىء

ربع كوب مياة

نصف كوب كريمة طهى

2ملعقة كبيرة مليانة سمنة بلدى

طريقه العمل الارز المعمر

كل كوب رز ملعقة صغيرة ملح

ننقع الارز فى البن وشويه من الكريمة على الاقل خالص ساعة و كل ما اتنقع اكتر كان احلى

لازم الحليب يكون دافىء

اهم خطوات ان الارز بيلصق فى البرام

عشان الارز ميلصقش يبقى سخنى البرام و هو فاضى الاول فى فرن سخن لمدة 5 دقايق كدا و تطلعى البرام و تدهنية سمنة مش كتير سم بالفرشة على الجوانب و كل البرام يكون مدهون سمنة كويس جداا و بعدين تحطى الارز و تدخلية الفرن من غير ما يتغطى و لازم الفرن يكون ساخن جدا و فى الاول درجة الحرارة تكون عاليا و اول ما يتشرب السوائل

ايضاف شويه من الكريمه او قشطه تهدى النار الى المتوسط لحد ما الرز يستوى تمام

اارجوعدم فتح الفرن اول 10 دقائق

وفى طريقه تانى :

لو عندك رز ابيض مستوى

وهو موجود عندك فى ثلاجه يتعمل معمر باردو

2 بوله ارز مستوى...مع كوب لبن ...نصف كوب مياة ..2 معلق سمنه معلقه صغير ملح

نحضر البرام ويضاف كل المكونات المذكورة ثم يضاف القشطه او كريمه من فوق حاولى 3 معلق

الوقت يكون 15 دقيقه او اقل

طريقه سهلا وسريعه

تحياتى الشيف هانى.....

إرسال تعليق

 
Top