كتبت مها محمد
مقدمه من مطبخ نسرين الجندي
مده التحضير : 6 ساعات
مده الطهي : ساعه أو اكتر 

المكونات :

كيلو لحمه مقطعه تقطيعه الشاورما
2 معلقه صغيره مليانه حبهان بودر 
معلقه صغيره مليانه قرفه بودر
معلقه صغيره مليانه قرنفل بودر 
معلقه ونص صغيره مليانه بصل بودر
معلقه ونص صغيره مليانه ثوم بودر
ربع كوب خل أو اكتر
ملح
نصف معلقه صغيره ثوم مفروم 
بصله كبيره مقطعه جوانح
2 أو 3 فلفله خضراء مقطعه جوانح
ربع كوب سمسم محمص 
الطريقه :
نخلط اللحمه مع القرفه والقرنفل والحبهان والبصل والثوم البودر والخل ونضعهم في علبه محكمة الغلق بالثﻻجه 6 ساعات
وعند الطهي نضع طاسه كبيره علي النار وبها معلقين زيت وعليها الخلطه اللي كانت بالثﻻجه ونتركها علي نار 
الي ان تنزل مائها وتتشربه ثانيا نهداء النار ونغطيها ونضع عليها ماء ساخن كل ما نﻻقي الماء اتشرب لحتي تستوي اللحمه
عندما تستوي اللحمه تماما نضع الملح والثوم المفروم والبصل الجوانح والفلفل اﻻخضر والسمسم الحمص نصفه والنصف اﻵخر للتقديم 
ونتركه خمس دقائق علي نار هادئه مغطي 
ويقدم بالف هنا
مديرة مطبخ مجلة سحر الحياة مها محمد سالم

إرسال تعليق

 
Top