اسم الوصفه بلح الشام

مقدمه من الشيف ليلي جادو

وقت التحضير 30 دقيقه

وقت الطهي 15 دقيقه 

المكونات .

2 كوب ميه
.
3 كوب دقيق

 .6 معلاق زيت

.رشه ملح

.فانيليا.

من 7 ل8 بيضات

الطريقه

اناء علي النار فيها الميه والزيت والملح يغلو نضع الدقيق مرة واحده ونقلب كويس لغايه العجينه تتساب من الاناء .نطفي ونترك العجينه تهدئ خالص ونبدا نكسر بيضه ونقلب حتي تختفي وبعد ذلك نكسر بيضه ونقلب حتي تختفي وهكذا لغايه ما نلاقي العجينه بقيت لينه نوعا ما وطبعا مع اخر بيضه بنضع الفانيليا .نيجئ بقي للتسويه نحضر صينيه كبيره فيها زيت من الزجاجه بارد ومنولعش النار ابدا ادهن ايدي زيت واقطع بلح الشام بطول اربع صوابع ايدي واحط في الزيت لغايه ما املي الصينيه وبعدذلك اولع البوتجاز علي الهادي هيبدا الزيت يسخن بسيط ويسوي بلح الشام وينتفخ ويطلع علي سطح الزيت نبدا نقلب لغايه ياخد لون فاتح ساعتها ارفع درجه حرارة الزيت شويه عشان اخد القرمشه واللون الغامق شويه لبلح الشام ارفعه من الزيت واصفيه بمقصوصه واكون محضره سيرب تقيل اضع بلح الشام في سيرب بارد يتشرب اضعه في مصفي عشان السيرب الزائد

مقادير السيرب .السكر اد الميه عند الغليان عصره ليمون يغلي شويه اطغي عليه لغايه يبرد والف هنا

إرسال تعليق

 
Top