اسم الوصفه:تورته بسيطه
مقدم من: نورا عادل
وقت التحضير :٢٥دفيقة
وقت الطهى:٤٥دقيقة
المقادير:
٦بيضه بحجم كبير
كوب سكر
٣\٤كوب زيت
باكو بيكنج باودر
ملعقه صغيرة فانيليا
ملعقه كبيره بشر برتقال
كوب ونص دقيق سبونچ
ملعقه ونص صغيره (ملعقه شاى) بيكنج صودا
سيرب خفيف بشرائح البرتقال
كريم شانتيه
صوص بسيط
شيكولاته خام
لبن
ملعقة كبيره زبد
الطريقه:
وقت التحضير :٢٥دفيقة
وقت الطهى:٤٥دقيقة
المقادير:
٦بيضه بحجم كبير
كوب سكر
٣\٤كوب زيت
باكو بيكنج باودر
ملعقه صغيرة فانيليا
ملعقه كبيره بشر برتقال
كوب ونص دقيق سبونچ
ملعقه ونص صغيره (ملعقه شاى) بيكنج صودا
سيرب خفيف بشرائح البرتقال
كريم شانتيه
صوص بسيط
شيكولاته خام
لبن
ملعقة كبيره زبد
الطريقه:
يخفق البيض جيدا بالعجان الكهربائي لمدة ١٠دقائق ونضيف السكر بالتدريج ثم الزيت بالتدريج ايضا لحين يوصل للقوام الكريمى المطلوب ثم ننخل الدقيق مع البيكنج باودر والبيكنج صودا
مرتين الى ثلاث مرات ثم نقوم باضافه الدقيق للسائل بالتدريج وتقليبه بخفه بحركه واحده دائريه ونخبزه فى صينيه مقاس ٢٦ فى فرن محمى مسبقا فى الرف الاوسط على درجة حرارة١٨٠ لحين النضح والتزيين حسب الرغبة
طريقه عمل الصوص:
يتم تسيح الشيكولاته على حمام مائي واضافه الزبد و اللبن لحين يتماسك
تقسم بعد ان تبرد تماما تقسم الى ٣طبقات وتسقى بالسيرب وتغطى بالكريم شانتيه ويوضع فواكه او فواكه مجففة وتترك لتبرد تماما وتغطى مرة اخرى بالصوص او الكريمه الخفيفة
إرسال تعليق