اسم الوصفه. جلاش البيتزا بالعصاج 

مقدم من: اسماء محمد

مدة التحضير. 30دقيقه

مدة الطهي. 30دقيقه

المقادير.


1لفة جلاش

نصف كوب زبده

نصف كوب جبنه شيدرمبشور

نصف كوب جبنه رومي مبشور

كوب جبنه موتزريلا

نصف كيلو لحم مفروم

بصله كبيره مبشوره او قطع صغيره

1حبة فلفل اخضر او اوالوان حسب الرغبه

1حبة طماطم مبشوره

نصف كوب زيتون مخلي

كوب حليب

1بيضه مخفوقه مع رشة ملح وفلفل اسود

توابل (ملح. فلفل. بابريكا.زعتر. قرفه.جنزبيل.جوزة الطيب)

معلقة زيت زيتون.

طريقة الطهي

طريقتي في اللحم المفروم بضع كل التوابل علي اللحم والبصل والطماطم المبشوره والفلفل ومعلقة زيت زيتون ونقلب كله مع بعض نتركهم لحين النضج. ثم نضع بصينية الجلاش معلقة زبده ندهنها بالفرشه ونقسم عجينة الجلاش نصفين نصف بالصينيه ومابين كل ورقتين ندهن بالفرشه زبده وبالوسط نضع الشيدر مع الرومي ثم نضع باقي الجلاش وايضا ندهن بين كل طبقتين بالفرشه زبده وعلي الوجه العصاج مع شرايح الزيتون ثم نضع كوب اللبن المخفوق بالبيضه هذه الخطوه تجعل الجلاش طري وحين النضج نضع الجبنه الموتزريلا معاها رشة زيت زيتون. وبالف هنا #

إرسال تعليق

 
Top