اسم الوصفه. جلاش البيتزا بالعصاج
مقدم من: اسماء محمد
مدة التحضير. 30دقيقه
مدة الطهي. 30دقيقه
المقادير.
1لفة جلاش
نصف كوب زبده
نصف كوب جبنه شيدرمبشور
نصف كوب جبنه رومي مبشور
كوب جبنه موتزريلا
نصف كيلو لحم مفروم
بصله كبيره مبشوره او قطع صغيره
1حبة فلفل اخضر او اوالوان حسب الرغبه
1حبة طماطم مبشوره
نصف كوب زيتون مخلي
كوب حليب
1بيضه مخفوقه مع رشة ملح وفلفل اسود
توابل (ملح. فلفل. بابريكا.زعتر. قرفه.جنزبيل.جوزة الطيب)
معلقة زيت زيتون.
طريقة الطهي
مدة التحضير. 30دقيقه
مدة الطهي. 30دقيقه
المقادير.
1لفة جلاش
نصف كوب زبده
نصف كوب جبنه شيدرمبشور
نصف كوب جبنه رومي مبشور
كوب جبنه موتزريلا
نصف كيلو لحم مفروم
بصله كبيره مبشوره او قطع صغيره
1حبة فلفل اخضر او اوالوان حسب الرغبه
1حبة طماطم مبشوره
نصف كوب زيتون مخلي
كوب حليب
1بيضه مخفوقه مع رشة ملح وفلفل اسود
توابل (ملح. فلفل. بابريكا.زعتر. قرفه.جنزبيل.جوزة الطيب)
معلقة زيت زيتون.
طريقة الطهي
طريقتي في اللحم المفروم بضع كل التوابل علي اللحم والبصل والطماطم المبشوره والفلفل ومعلقة زيت زيتون ونقلب كله مع بعض نتركهم لحين النضج. ثم نضع بصينية الجلاش معلقة زبده ندهنها بالفرشه ونقسم عجينة الجلاش نصفين نصف بالصينيه ومابين كل ورقتين ندهن بالفرشه زبده وبالوسط نضع الشيدر مع الرومي ثم نضع باقي الجلاش وايضا ندهن بين كل طبقتين بالفرشه زبده وعلي الوجه العصاج مع شرايح الزيتون ثم نضع كوب اللبن المخفوق بالبيضه هذه الخطوه تجعل الجلاش طري وحين النضج نضع الجبنه الموتزريلا معاها رشة زيت زيتون. وبالف هنا #
إرسال تعليق