تشيز كيك
مقدم من مطبخ الشيف عثمان بشار
مده التحضير 30 دقيقه
المقادير
500 جرام كريمة مخفوقه نصف خفق
250 جرام جبنه فلاديفي
250 جبنه مسكربوني أو كيري
150 جرام سكر بودرة حسب الرغبة
1 عصير الليمون +بشر قشرة الليمون
1 ملعقة كبيرة جلاتين مذابة في نصف كوب 2
ملعقه صغيرة قرفة
200 جرام بسكوت مطحون
120 زبدة مذابة
الفاكهة الموجودة بلوبيري أو راسبري أو فراولة بالصوص بتاعها
المقادير
500 جرام كريمة مخفوقه نصف خفق
250 جرام جبنه فلاديفي
250 جبنه مسكربوني أو كيري
150 جرام سكر بودرة حسب الرغبة
1 عصير الليمون +بشر قشرة الليمون
1 ملعقة كبيرة جلاتين مذابة في نصف كوب 2
ملعقه صغيرة قرفة
200 جرام بسكوت مطحون
120 زبدة مذابة
الفاكهة الموجودة بلوبيري أو راسبري أو فراولة بالصوص بتاعها
الطريقه
يقلب البسكوت مع الزبده ويوضع في الصينية بدون قاعده على كيس بلاستيك وتدخل الثلاجة خمسة دقيقة او ممكن نعملها في كاسات
يخفق الكريمة مع السكر نصف خفق ويضاف الجبن ويقلب وباقي المكونات ويقلب ويصب الخليط على البسكوت
عمل الصوص ناخد جزء من الفاكهة الموجودة مع شويه سكر ماء بسيط وجلاتين بسيط غلوه على النار ويضرب في الخلاط ويصب عل الفاكهة الموجودة على التشيز كيك بالف هنا
مدير مطبخ مجله سحر الحياه الشيف محمد الضوى
إرسال تعليق