تورتة جيلى الاناناس
مقدمة من الشيف ايمان محمود
مدة التحضير : ساعة
مدة الطهى:35 دقيقة


المكونات
3بيضات
ملعقة صغيرة محسن كيك جل
ربع كوب ماء
ذرة ملح
نص كوب سكر
فانيليا
كوب دقيق
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
مكونات الجيلى
2باكو جيلى اناناس
3ملعقة كبيرة سكر
3كوب ماء
ملعقة صغيرة جيلاتين بودر
فواكه للتزيين
الطريقة
تخلط جميع مكونات الكيكة مع بعضها بالمضرب الكهربائى لمدة ربع ساعة وتوضع فى صينيه مبطنة وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة تخرج تبرد

يوضع على النار كوب ونصف ماء مع السكر والجيلاتين ويذوب وعند الغليان نطفئ النار و يوضع الجيلى البودر ويقلب ونضع كوب ونصف ماء اخر ويقلب ونضع جزء من الجيلى فى نفس صينية خبز الكيكة وتدخل الفريزر ربع ساعة حتى التماسك تزين بالفاكهه ويوضع عليها طبقة الكيك وتسقى بباقى الجيلى وتدخل الثلاجه ربع ساعة وتقلب وتقدم

إرسال تعليق

 
Top