طريقة مميزه لعمل بسكوت النواعم


مقدم من: نجلاء ألسيد
مدة التحضير:10 دقائق
مدة الطهي:30 دقيقة

المقادير
 650جرام دقيق
200جرام سمن
100ملى زيت
100جرام سكر
200ملى ماء للعجن
15جرام خميرة

 الطريقة
يفرك السمن والزيت مع الدقيق والسكر والخميرة ونضيف الماء برفق حتى يجتمع العجين نتركه نص ساعة يخمر ونقطع العجين قطع متساويه بالحجم المناسب ونكور العجين ونضع بداخله سكرخشن مع زبيب أو قرفة وسكر أو سكر ومكسرات اوعجوة الحشوة اللى تفضليها من بين الحشوات وتقفل جيدا وتوضع فى صاج فرن مناسب وتترك تخمر مرة أخرى ثم ندهن الوجه باابيض المضاف اليه بضع حبات من النسكافيه ونرش الوجه بالسمسم والسكر وندخله فرن ساخن مسبقا لمدة 15 دقيقة اواقل حسب الفرن أو حتى تنصج وتقدم بالهنا والشفا

إرسال تعليق

 
Top