كتبت:أمل مسعود
أسم الوصفة: يخنى القلقاس بالصلصة
مقدم من : اميره الشرقاوى
مده التحضير : ربع ساعة
مده الطهى : 40 دقيقه

المكونات :

كيلو قلقاس (مقشر ومقطع ومغسول بالليمون ثم الماء )
نصف كيلو طماطم
حزمة بقدونس أو كسبره خضراء
توم
مرقه دجاج أو لحمه
ملح
فلفل
الطريقة :
نضرب فى الخلاط الطماطم مع 3 فصوص توم ونقوم بتسخين إناء الطهى ونضع فيه ملعقه سمنه وننزل عليها بعصير الطماطم وملح وفلفل ونتركها تتسبك ثم نضيف ليها القلقاس ونقلب جيدا ثم ننزل عليها بالمرقه ونقلبه ونتركه يغلى على نار هادئة حتى ينضج وعندما ينضج نجهز الخلطه وهى عباره عن كسبره خضراء مفرومه وتوم مفروم وملح وفلفل ونخلطهم ثم نحمرهم فى ملعقه كبيره سمنه ثم نضيف ها للقلقاس ونقلبهم ونتركها تغلى غلوه واحده حتى يتشبع بطعم الطشه والرائحة الجميله ويقدم بالف هنا
مدير مطبخ مجلة سحر الحياة :مها محمد

إرسال تعليق

 
Top