مقدم من مطبخ نسرين الجندي
مده التحضير : 15 دقيقه
مده الطهي : ساعتين
المكونات :
نصف كيلو لحمه مقطعه قطع صغيره
نصف كيلو بطاطس مقشره ومقطعه
2 بصله مقطعه جوانح
2 جزره مقطعه شرائح
2 فلفله خضراء مقطعه شرائح
4 طماطم مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم مفرومين
2 قرن شطه مقطع مكعبات صغيره
ملح
فلفل اسود
كمون
بابريكا
جوزه الطيب
بهارات لحمه
رشه زنجبيل بودر
معلقه كبيره سمن بلدي
نصف كيلو لحمه مقطعه قطع صغيره
نصف كيلو بطاطس مقشره ومقطعه
2 بصله مقطعه جوانح
2 جزره مقطعه شرائح
2 فلفله خضراء مقطعه شرائح
4 طماطم مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم مفرومين
2 قرن شطه مقطع مكعبات صغيره
ملح
فلفل اسود
كمون
بابريكا
جوزه الطيب
بهارات لحمه
رشه زنجبيل بودر
معلقه كبيره سمن بلدي
الطريقه :
نضع كل المكونات مع بعض في طاجن فرن ونخلطهم جيدا ونضع عليهم السمن ونغطي الطاجن بالفويل
ويدخل الفرن علي فرن حامي من قبل مده ساعه ونصف وبعد ساعه ونصف ننزع الفويل ونتركه بالفرن
نصف ساعه اخري ليكتسب اللون الحلو
ويقدم مع ارز ابيض وبالف هنا
مديرة المطبخ مها محمد
إرسال تعليق