كتبت : أمل مسعود
أسم الوصفة :قوارب الكوسه باللحمه المفرومه والجبنة الموتزاريلا
مقدم من : اميره الشرقاوى
مده التحضير : ساعه
مده الطهى : نص ساعه
المكونات :

كيلو كوسه
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله كبيره مفرومه ناعم
صلصه طماطم
توم
ملح
فلفل
بهارات لحمه
قرفه ناعمه
زنجبيل
جبنه موتزاريلا
الطريقة :
نبدأ بتشويح البصله على نار متوسطة فى ملعقه سمن وملح وفلفل وبهارات لحمه ثم نضيف اللحمه المفرومه ونضيف لها القرفه الناعمه والزنجبيل ونعصجها على نار عاليه حتى تمام النضج ثم نضيف لها ملعقتين صلصه ونقلبها سريعا ونطفىء النار
نقوم بتقطيع الكوسه لنصفين بالطول ونفرغ منها اللب الذى بداخلها بملعقه صغيره حتى نفرغها تماما ثم نشوحها فى ملعقه زيت على نار عاليه حتى تأخذ لون دهبى خفيف
نقوم بعمل الصلصه حيث نشوح التوم المفروم فى ملعقه سمنه ثم نضيف له الصلصه ونتركها تتسبك مع التوم حتى تتنكهه به جيدا ثم نقوم بفرد الصلصه فى القارب ثم نرص قوارب الكوسه ونملاها باللحمه المتعصجه وتدخل الفرن على درجه حراره 200 لمده 20 دقيقه ثم نخرجها ونغطى وجهها بالجبنة الموتزاريلا وندخلها الفرن مره تانيه 5 دقائق حتى تذوب الجبنه وتقدم مع الأرز المحمر
مدير مطبخ مجلة سحر الحياة /مها محمد

إرسال تعليق

 
Top