اسم الوصفه : كباب حله
مقدم من الشيف : نسرين الجندي
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : ساعه ونصف
المكونات :
كيلو لحم مقطع مكعبات
بصله كبيره مقطعه
فصين ثوم مفرومين
2 فلفل اخضر مقطع حلقات
ملح __ فلفل اسود
بهارات لحمه __ مكعب مرقه
2كوب مرقه لحم __ ربع ملعقه صغيره زنجبيل بودره
ربع ملعقه صغيره جوزه الطيب
2 ملعقه سمن بلدي
معلقه صغيره سكر
2 بطاطس أصابع أو مكعبات مسلوقه و محمره
فحمه لطعم الشواء
الطريقه :
نأخذ معلقه سمن في حله علي النار ونضع عليها اللحمه ونظل نقلب من جميع اﻻتجاهات 5 دقائق وفي نفس الوقت نكون وضعين علي عين نار اخري
طاسه بها معلقه السمن اﻻخري وعليها البصله حتي تذبل ثم ننزل عليها السكر ونقلب الي ان يكرمل وياخد لون خفيف ننزل عليهم الثوم والفلفل اﻻخضر
ونضعهم فوق اللحمه ونقلب ونضع باقي المكونات جميعا عدا الملح يوضع عند تمام تسويه اللحمه
نضع قطعه الفحمه المولعه علي ورقه فويل وعليها سمن ونغلق الحله عشر دقائق كامله وﻻ تفتح عليها نهائي خﻻل العشر دقائق
نضع البطاطس المحمره في طبق التقديم وعليها قطع اللحمه
وبالف هنا
إرسال تعليق