اسم الوصفه : ميني كريب بالسجق

مقدم من : أمنية قطب

مده التحضير: 30 دقيقة

مدة الطهي : 40 دقيقة

مكونات العجينة

كوب دقيق

كوب ونص لبن (حليب)

2 عدد بيض

2 معلقة زبدة سايحة

رشة ملح وفلفل

مكونات الحشوة :

500 جم سجق بلدي

بصلة مفرومة

فصين ثوم

فلفل الوان مكعبات

حبهان بودر

رشة ملح وفلفل قرفة ناعمة

جبنة موزريلا

كوب صوص بشاميل تقيل عبارة عن

كوب لبن

معقلة ونصف دقيق

معلقة سمنة و معلقة زيت

ملح وفلفل قرفه جوز الطيب

طريقة العجينه
 في الخلاط نضع الدقيق اللبن البيض ملح وفلفل والزبدة ونخفقهم جيدا حتي يصبح القوام ناعم نضعه في بولة ونغطي ببلاستك فيلم وحطي في التلاجه يرتاح اقل شي نصف ساعة

لتحضير الحشوة
نشوح السجق مع معلقة زبده لحد ماياخد لون نضيف البصل والثوم ونقلب حتي يدبل ثم نضيف الفلفل الالوان ونستمر في التقليب حتى يستوي تماما

ارفعي من علي النار ضيفي له معلقتين من البشاميل وجبنة موزريلا واتركيهم جانبا ليبرد تماما

لتجهيز الكريب 
طلعي الخليط من التلاجه صفي كويس جدا

هتكوني مسخنه طاسه علي النار مدهونه زيت خفيف

وبالكبشه او المغرفه خدي كمية من العجينه وشكلها بشكل دائري اقل من دقيقه اقلبيها علي الوش التاني وقراري نفس الطريقة مع باقي العجين ومهم جدا نغطي الكريب اول مايستوي عشان يفضل طري وماينشف منك

لتحضير الوصفة
ادهني الكريب بالبشاميل ثم الحشوة ثم جبنة موزريلا ثم نضع قطعة اخري من الكريب وجبنة موزريلا وندخلها تحت الشوايه بس الجبنة تسيح وتقدم بالف هنا

إرسال تعليق

 
Top