وصفة الجمبري بالخلطة
مقدمة من :مطبخ جوليت على
مدة التحضير 10 دقائق
مدة الطهى 40 دقيقة
المكونات :
كيلو جمبري بقشرة
2 طماطم مقطعة الى مكعبات
فلفل الوان احمر واصفر واخضر مقطع الىمكعبات
2 بصل مقطعة الى مكعبات
جزة مبشورة
بقدونس مفروم
خلطة السمك لتتبيل الجمبرى وهى عبارة عن :
6 فصوص ثوم
عدد واحد فلفل حار
معلقة خل ابيض
عصير 2 لمونة
ملح وفلفل اسود وكمون وكزبرة ناشفة
وتطحن جميع مكونات التتبيلة فى المطحنة جيدا ونقوم بتتبيل الجمبري بالتتبيلة
بعد ذلك نحضر صينية على نار هادئة ونضع بها 2 معلقة من الزيت ونقوم بتشويح البصل والجزر لمدة 5 دقائق ثم نضيف كوب ماء ونترك البصل والجزر لمدة 5 دقائق اخرى ثم نضيف الجمبري ونقوم بالتقليب وبعد ذلك نضيف باقى مكونات الخضار ونضع الملح والفلفل والكمون ونخلط الخليط معا ويدخل فرن ساخن الى تمام النضج
إرسال تعليق