فرخة محشية رز ومكسرات
مدة الطهي ساعة وربع
مدة التحضير 15دقيقة
مقدمة من شيماء عبد الله


المكونات
دجاجة
بصلة مفرومة
ليمونة
معلقة كاتشب
زيت
كوب ارز
زبيب
مكسرات
ملح.
فلفل
بهارات
حبهان
لورا مطحون
ثنة خل
رشة جنزبيل
معلقة صغيرة توم مفروم
م ك صلصلة
م ك سمنة
معلقتين كبار سكر
ربع معلقة صغيرة قرفة

الطريقة 

تتبل الدجاجة بالبصل والفلفل وتوم وملح وبهارات وجوز الطيب وحبهان ولورا مطحون وخل وكاتشب وم ك زيت نتركها للصبح نغسل كوب ارزينقع في ماء دافي ربع ساعة ثم نكرمل معلقتين كبار سكر ونضع عليهم م ك صلصلة واصفي الرز نضعة عليهم واحط البهارات والملح والفلفل وربع م ص قرفة وزبيب ومكسرات والمية وقلب جيدا واول مايبدا يتشرب نضع م ك سمنة ونتركة خمس دقايق بحيث يستوي نص سوا ونتركة يبرد خالص وممكن نحط لحمة مفرومة او كبدة بتبقي جميلة ونحشي الصدر والورك ونضعة في كيس حراري او ورق فويل ونضع في الصنية مية وتدخل الفرن تستوي اول ماتستوي نفتح الكيس ونشغل الشواية تحمر ويقدم مع لسان عصفور او شعرية

إرسال تعليق

 
Top