باذنجان بالكفتة
مقدمة من نجلاء ابراهيم المهدى
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
مدة الطهى ٣٠دقيقة
المكونات
باذنجان حجم متوسط
الكفتة باذنجان من الحجم المتوسط
للكفته
لحمه مفرومه ناعم
راس بصل مفروم ناعم
3فصوص من الثوم مهروس
قليل من البقدونس مفروم ناعم
قرن فلفل اخضر حار مفروم ناعم حسب الرغبه
رشه بقسمات
ملعقه صغيره من لب الطماطم
البهارات
فلفل اسود قرفه بهار حلو قرنفل جوزه الطيب
الطريقة
الباذنجان يقشر مقلم ويقطع حلقات للثلثين تقريبا بحيث يبقى ماسك من طرف واحد وما ينقطع معك لما تقليه يكون ماسك نفسه زي الصوره ثم يقلى بالزيت نصف قلوه وبيكون لونه اشقر فاتح ونجهز الكفتة ونحشى بها الباذنجان ونرصه فى البيركس ونحط عليه طماطم معصورة وبهارات وملح وندخله الفرن لتمام النضج والف هنا
إرسال تعليق