صنية البطاطس المحشية
مقدمة من مطبخ الشيف اريج كمال.
المكونات:-
10حبات بطاطس او حسب الكميه الي تكفي العائلة
3حبات طماطممفرومه ناعم
1حبة بصل مفروم ناعم
250جرام لحم مفروم ناعم
ملعقة أكل بهارات مشكله
10حبات بطاطس او حسب الكميه الي تكفي العائلة
3حبات طماطممفرومه ناعم
1حبة بصل مفروم ناعم
250جرام لحم مفروم ناعم
ملعقة أكل بهارات مشكله
ملح و فلفل أسود
3ملاعق معجون طماطم
زيت.
طريقة العمل:
في وعاء نضع 3 ملاعق زيت ونحمر البصل ثم نضيف اللحم والبهارات والملح ونقلب الى ان يجف ماء اللحم ثم نضيف الطماطم المفرومه ناعم ونقلبها ونطفيء من تحتها ونتركها لتبرد
تغسل البطاطا ثم نقشرها ثم نحفرها ونقوم بأستخراج اللب مع مراعاة قطع قاعدة حبة البطاطس . ونقلي لب البطاطس ونضعه في قاعدة الصينيه
نقلي البطاطس فى زيت غزير و ..تحشى حبات البطاطس بالخلطة (اللحم) ثم ترص فى صنية
لعمل الصلصه:
نضع الزيت في وعاء على النار ونضيف معجون الطماطم ونقلبه والبهارات والملح ونضيف 2كوب ماء. وتصب الصلصه فوق حبات البطاطس وندخلها الفرن على درجة حراره عالية لمدة 25 دقيقه.
للتزيين نضيف رشة كسبرة او بقدونس.وألف عافيه
3ملاعق معجون طماطم
زيت.
طريقة العمل:
في وعاء نضع 3 ملاعق زيت ونحمر البصل ثم نضيف اللحم والبهارات والملح ونقلب الى ان يجف ماء اللحم ثم نضيف الطماطم المفرومه ناعم ونقلبها ونطفيء من تحتها ونتركها لتبرد
تغسل البطاطا ثم نقشرها ثم نحفرها ونقوم بأستخراج اللب مع مراعاة قطع قاعدة حبة البطاطس . ونقلي لب البطاطس ونضعه في قاعدة الصينيه
نقلي البطاطس فى زيت غزير و ..تحشى حبات البطاطس بالخلطة (اللحم) ثم ترص فى صنية
لعمل الصلصه:
نضع الزيت في وعاء على النار ونضيف معجون الطماطم ونقلبه والبهارات والملح ونضيف 2كوب ماء. وتصب الصلصه فوق حبات البطاطس وندخلها الفرن على درجة حراره عالية لمدة 25 دقيقه.
للتزيين نضيف رشة كسبرة او بقدونس.وألف عافيه
إرسال تعليق